2018-12-21

  Šiais metais vėl vykdėme visuomenės švietimą sveikatingumo klausimais, šį kartą dirbome su 5-12 klasių mokiniais Utenos miesto mokyklose. 2018 m. spalio – gruodžio mėn. vykdėme Utenos rajono savivaldybės finansuojamą projektą „Sportas – sveikata“, kurio pagrindinis tikslas – mokyti vaikus taisyklingai ir sveikai sportuoti, kad sportas netaptų žalingu ir, kad būtų išvengta galimų sveikatos sutrikimų, kylančių dėl netaisyklingo fizinio krūvio ar jo stokos.
  Miesto mokyklų kūno kultūros mokytojams vyko teorinė paskaita, o mokiniams kūno kultūros pamokų metu – praktiniai užsiėmimai. Sporto medicinos gydytojas Dainius Burakevičius su mokytojais aptarė temą susijusią su fiziniu aktyvumu, jo poreikiu ir nauda, pristatytos pasekmės kylančios dėl fizinio aktyvumo stokos ir netaisyklingo sporto. Gydytojas pasidalijo patarimais, kaip tinkamai atlikti pratimus ir sportinius testus. Praktinius užsiėmimus vedė kineziterapeutė Samanta Latožaitė, kuri mokinius supažindino su pasiruošimo, t. y., apšilimo, prieš fizinį krūvį nauda, taisyklingais mankštos pratimais, pamokė, kaip taisyklingai atlikti visiems įprastus sportinius pratimus, pavyzdžiui, pritūpimus, atsilenkimus ir atsispaudimus, nežalojant raumenyno. Taip siekiama ugdyti vaikų sveikos gyvensenos ir sveiko fizinio aktyvumo įgūdžius.
  Tikime, kad projekto veikla buvo naudinga tiek mokytojams, tiek mokiniams. Dabar, kai technologijos užkariauja pasaulį, labai svarbu palaikyti sveiką fizinį aktyvumą, mokyti taisyklingai sportuoti, kad sportas iš tiesų būtų sveikata ir netaptų žalingu. Mūsų medicinos centras „Helona“ siekia šviesti visuomenę sveikatingumo klausimais, formuoti sveiką požiūrį į fizinį aktyvumą bei kūno stiprinimą.